2017 var et mærkeligt år for mig.
Når jeg kigger i min kalender, har jeg haft et helt almindeligt år med masser af skønne kundesessioner, to skiture, flere forlængede weekender både indenlands og udenlands, konferencer i udlandet, og masser af venne-kom-sammen.

Men når jeg kigger i mine dagbøger (og tapper ind i mine følelser), så har året på det følelsesmæssige plan været præget af, at jeg har været både urolig, bange, ked af det, forvirret, ude af trit med mig selv, bekymret og nærmest alt, hvad du kan nævne i den ende af vibrationsskalaen.

Selv december måned, som plejer at være meget hektisk og travl har været ganske rolig og nede i et tempo med mulighed for maksimal nydelse. Men nej! Det formåede jeg heller ikke at nyde. Så på det fysiske plan (eller det ydre plan) har jeg manifesteret en hel masse af det, jeg havde gået og drømt om i flere år – netop korte rejser, konferencer i udlandet, rolig december etc. – men på det indre plan kunne jeg altså ikke helt følge med. Og det hele kulminerede mellem jul og nytår, hvor jeg knaldede helt ud på min mand (ganske uberettiget!), så han skred… ud på en lang cykeltur!

Der skete flere ting i halen af den oplevelse – jeg blev “sat på plads” af min mand (ganske berettiget!), jeg fik fat på mig selv og kunne tydeligt mærke, at nu var jeg fandme også selv nået grænsen for at kunne holde mig selv ud med mit sure humør og sort-seeradfærd. Og så gik jeg i gang med at vende energien!

Og hvordan gjorde jeg så helt nøjagtigt det?
Jeg gjorde, som jeg plejer – jeg dykkede grundigt ned i, hvad det hele kunne handle om.
Jeg ved godt, at der var nogle ydre omstændigheder med lukning af virksomhed i sommer og et salg/lejemål, der ikke vil falde på plads, der alt sammen stadig trækker tænder ud. Men jeg “prædiker” jo for mine kunder, at vi altid har et valg trods de ydre omstændigheder, så hvorfor formåede jeg ikke selv at være walk-the-talk her?

I dagene omkring nytår brugte jeg god tid på at reflektere. Når jeg røg i sorte huller, valgte jeg at beskæftige mig væk fra mine sortseer tanker. Og jeg sørgede for ikke at få energi-forstoppelse, så jeg har gået lange ture og løbet på mit løbebånd – hver dag enten det ene eller det andet.

Og så har jeg mediteret og igen og igen læst udskrifter fra forskellige sessioner, jeg har fået i løbet af året. Og om morgenen d. 1. januar landede pointen så.
Jeg har simpelthen i mere end 1 år gået og stukket mig selv blår i øjnene og på den mest subtile måde formået at narre mig selv til at tro, at en bestemt adfærd handlede om mig og mit eget ønske… men nej! Den har handlet om at “være rigtig”! At være “god nok”! At være “seriøs nok”! Som i ANDRES DAGSORDEN OG HOLDNINGER!

Jeg bliver så træt!!!
Tænk, at jeg var faldet i fælden – igen!

Men sådan er det altså – og det bliver jo nok ikke sidste gang, at jeg prøver at tilfredsstille andre før mig selv. Men jeg tænker, at jeg vil have mere opmærksomhed på det fremover.

Så hvad er det, jeg har gjort?
Jeg har været seriøs. Jeg har været alvorlig. Jeg har arbejdet i dybden med mig selv.
Er der noget galt i det, tænker du måske? – næh, det er der såmænd ikke, men i virkeligheden burde jeg være stoppet lidt op for et års tid siden, for det er bare ikke lige min kop te at være seriøs, længe af gangen og arbejde meget i dybden og være detaljeret og fuldstændig glemme, at jeg ikke behøver at grave i alt inde i mig og dokumentere mine holdninger på kryds og tværs!

Mit barndomssår er at være blevet gjort forkert med at være impulsiv og snakke meget. Det har givet mig lussinger med udtalelser som, “du er overfladisk”, “du bør tænke dig om”, “det bliver aldrig til noget med dig”, “du tror, du er så klog”, “hvis jeg ikke havde kendt dig, før jeg havde set dig til en fest, ville jeg aldrig have snakket med dig!” Og sådan kunne jeg fortsætte med mærkelige blondinevitser, kommentarer til min krop, seksualitet osv.

Hvad gør man så?
Man prøver at dæmpe sin impulsive adfærd ved at følge med i stedet for at kickstarte. Man prøver at dokumentere alt muligt ved at uddanne sig i en uendelighed. Man tager en uddannelse, hvor det er kunden, der taler, og man selv skal lytte. Og så stræber man efter at bygge en seriøs forretning op med et langt og sejt træk, så ingen kan komme bagefter og “beskylde” en for at være useriøs, impulsiv, eller at snakke for meget, og i øvrigt bare komme let til alting og skøjte igennem livet!

Jeg bliver så træt!!!
For det er præcis det, jeg har lyst til – at komme let til alting og skøjte igennem livet som en anden skøjtedronning!

Er det hele så spildt arbejde?
Nej, for pokker. Jeg ELSKER mit arbejde og alle mine kunder, og alt hvad det byder ind med i verden af kærlighed og god energi.
Og jeg elsker alle indsigterne om mig selv, og alle de dynamikker, jeg nu har erfaret på egen krop, der kan være i spil på alle mulige måder – også selvom jeg troede, at jeg havde healet de der gamle sår. Men jeg har glemt mig selv undervejs. Og det er et problem. Selvom jeg altid føler mig fuldstændig ladet op efter en kundesession, så må jeg konstatere, at det ikke er nok for mig hele tiden at være der for andre. Jeg skal også være der for mig selv – og det var det, jeg glemte. Og det var det, jeg fik øje på d. 1. januar.

Så missionen er nu, at jeg sideløbende med mine sessioner finder på noget, hvor det er mig, der snakker. Hvor jeg kan være impulsiv. Hvor jeg ikke behøver beskæftige mig med for mange detaljer. Hvor jeg ikke er hende, der skal drifte projekterne, men i stedet være hende, der skal kickstarte dem. Og så skal jeg have skaffet mig nogle samarbejdspartnere, for jeg kan ikke længere gå vejen alene.

Så nu vælger jeg at tage min impulsive adfærd, min lyst til at overlade detaljer til andre, mit drive, min glæde, mit snakkegen, og min lyst til at dele ud af min viden, meget alvorligt og vil arbejde seriøst på at ændre tingene for mig selv. Jeg starter med mine mentorforløb, og med at søge noget deltidsarbejde så jeg kan få nogle kollegaer. Og så må resten komme af sig selv.

PS.
Fik jeg sagt, at de fleste af mine planeter står i Vædderen (impulsiv, kickstarter, leder) i det 3. Hus (kommunikation, snakke, skrive)?