Som astrolog hører jeg en masse forskellige analyser eller forklaringer på de forskellige planeters energier, og hvad de byder ind med i vores verden. Jeg skal bestemt ikke gøre mig klog på oprindelsen af denne old-gamle tradition eller “videnskab”, som jeg på den måde ikke har beskæftiget mig nok med endnu, men der er nogle ting, der bare slet ikke giver mening for mig.

Fokus på ærlighed
Som du måske ved, så har jeg besluttet, at 2018 skal være året, hvor jeg for alvor træder i karakter som Transformationsleder, og mine kerneområder for i år bliver Ærlighed, Kærlighed, Tryghed og Glæde. Og det er som om, at Kærlighed, Tryghed og Glæde allerede har den helt særlige plads i mit hjerte og mit liv, som det skal have. Men Ærlighed derimod står og banker på alle vegne, så det er jeg meget optaget af på alle mulige planer.

På det personlige plan har jeg opdaget, at jeg på rigtig mange måder lyver meget mere og stærkere end en hest kan rende! Intet mindre! Det er jo helt syret, som jeg laver forklar-mig-røv på alle mulige måder i stedet for bare at sige det, der er. Ofte har jeg en illusion om, at jeg prøver at beskytte den, jeg evt. skal svare, men når jeg dykker ned i det, så er det mig selv, jeg prøver at beskytte fra at stikke næsen frem og være sårbar. Så det øver jeg mig på.

På det lidt mere professionelle plan – eller mit ansigt udadtil – er der også en historie om ærlighed. Hvor meget skal jeg åbne op for mit private liv ude i det offentlige rum? Hvornår er jeg ærlig, og hvornår er jeg uærlig? Hvem beslutter, hvornår man er ærlig eller uærlig? Er det, når nogen finder ud af noget om en, som man ikke har fortalt offentligt – er man så uærlig? Eller har man bare valgt, at det ikke skal ud?

Personligt er jeg sådan en, der healer mine sår privat, og bagefter kan jeg dele af mine erfaringer til verden. Men så længe mit sår er åbent, bryder jeg mig ikke om at dele med for mange, for jeg har hverken brug for medlidenhed eller fordømmelse – jeg har brug for healing, og hvis jeg bliver forstyrret af for manges energier, som jeg så skal forholde mig til, så kan jeg ikke finde ro til min healing. Er jeg så uærlig?

Nå, men tilbage til de der planeter.
Planeterne har som sagt forskellige dynamikker og energier, de byder ind med. Men når astrologer siger ting som “planet dit-dut-dat laver hurtige og radikale skift i dit liv”, eller “planet dit-dut-dat sørger for, at du overholder loven”, eller “planet dit-dut-dat sørger for, at retfærdighed sker fyldest” osv., så stritter det altså på mig. Ingen planeter gør noget som helst, i min optik. Planeter og konstellationer byder ind med energier, der kan støtte dig i forskellige situationer. Hvis nogen planeter eksempelvis sørgede for retfærdighed, så tænker jeg bestemt ikke, at verden så ud, som den gør. Det håber jeg i hvert tilfælde ikke! Og hvilke love skal overholdes? Dine? Mine? Landets? Verdens? Det bliver komplekst, ikk’?

Hvordan kan man så bruge det her astrologi?
Misforstå mig nu ikke – jeg ELSKER astrologien og alt det fine, den byder ind med til os alle. Men jeg tænker ikke, at astrologien kan stå alene. Den skal ses i sammenhæng med vores psyke og vores sjæl – eller energi, om du vil. Og så spiller det hele nøje sammen med Loven om Tiltrækning og vores frie vilje. Så når en planet-energi “gør” noget, så er det nok mere, fordi de underliggende energier i feltet er opfyldt som et kriterie for, at lige præcis den pågældende planets energier kan komme i spil i den givne situation.

Jeg er ikke i tvivl om, at naturen – inkl. planeterne – er det sted, vi skal høste erfaring og indsigt, hvis vi vil udvikle vores intuition og lave det sjælearbejde, vi er kommet her for at lave. Men at sige, at nu kan jeg ikke dit-dut-dat, fordi Merkur er retrograd, er det samme som at fralægge sig ansvaret for og styringen af sit liv. Det er udelukkende en energi, du bliver inviteret til at bruge eller lade være med at bruge.

Intet trumfer det frie valg – intet!
Det er den ultimative gave, vi har fået med os som mennesker, i min optik.