Jeg sidder her i mit Orangerie midt i min ferie og hygger mig med lidt arbejde, mens min mand hygger sig med en masse andre småting – lige nu reparerer han min sommerbil.

Vi synes simpelthen, at sommeren herhjemme har været så fantastisk i år, at vi har valgt at blive hjemme og kun tage på nogle småture med gourmetmiddage og wellness for krop og sjæl. Og derimellem gå og hygge os sammen og hver for sig med noget hjemmearbejde og de småting, vi nu en gang slapper af med at nulre rundt med.

For mig handler det i høj grad om at følge sit hjerte og ikke sit hoved. Og fordi vi netop ikke havde bestilt noget ophold eller rejse inden vores ferie, tog det os da også nogle dage at finde ind til, hvad vi virkelig havde lyst til. Primært fordi vi begge havde travlt med at lege gætteleg på den andens vegne og prøve at regne ud, hvad den anden havde behov for.

Når det er sagt, så skal det også lige siges, at det er første gang i 26 år, at vi planlægger ferie uden børn, OG vi startede ud med at blive syge begge to. Så når jeg kigger tilbage på opstartsvanskelighederne i år, så står forklaringerne i kø. Men ikke desto mindre kunne vi være kommet meget hurtigere i gang, hvis vi begge var tappet ind i vores hjerter fra start og bare havde lagt kortene på bordet.

I min optik er det faktisk ikke svært at leve fra sit hjerte – eller højere selv, om du vil – når først man har lært det. Men der er et par skridt, der er vigtige for at kunne mestre det.

  1. Først lærer man tricket med at spørge ind til sit hjerte og berolige sin frygt, hvis den skulle komme og forstyrre.
  2. Dernæst skal det trænes i alle livets forhold – hele tiden.

Jeg oplever, at mange mennesker er trætte – helt ind i sjælen. De er trætte af, at de ikke kan finde fodfæste og flow i deres liv. Så mange søger konstant at finde det ene trick, der ændrer alt. De færreste finder det. For netop fordi vi er trætte, og derefter bruger vores overskydende energi på at lede efter “tricket”, så får vi udmattet os selv yderligere. Og desværre findes “tricket” ikke. Vi er nødt til at gå vejen og bruge vores tid og kræfter på at arbejde inde fra og ud og transformere os selv, så vi kan transformere vores liv efterfølgende.

For det kræver transformation af vores måde at være i verden på for de fleste af os. Og så kræver det enormt meget opmærksomhed og dedikation, hvis man virkelig vil leve fra sit hjerte hele tiden. Men som sagt – det er faktisk ikke svært. Det tager bare tid og dedikation. That’s it!

Jeg laver en 2 dages workshop til oktober, hvor du kan komme og lære mine tricks til transformation. Og du får værktøjer med hjem, som du kan implementere med det samme, så du kan arbejde videre på egen hånd bagefter. Læs om den her.