Jeg var ikke inspireret til at skrive klumme i morges, så jeg har brugt dagen på at overspringshandle. Og egentlig havde jeg besluttet ikke at skrive i dag, men i stedet vælger jeg at lave en reklame for et grundkursus i astrologi, som jeg har lagt op på min hjemmeside.

Min favorit-overspringshandling nr. 1 er nemlig astrologi. Jeg elsker at fordybe mig i forskellige planeter, konstallationer eller andet, der nu lige måtte drage min opmærksomhed. Et horoskop er dynamisk og det er virkelig interessant, hvor mange oplysninger der er at hente, jo dybere jeg graver mig ned i det.

I længere tid har jeg været optaget af Saturn og nu også de to måneknuder.
Saturn er ham der står med vores ansvar – primært noget, vi skal lære at tage ansvar for i det her liv.
Vores sydlige måneknude fortæller os noget om, hvad vi har opbygget af kompetencer i tidligere liv.
Vores nordlige måneknude fortæller os noget om, hvad vores sjæl gerne vil lære i det her liv.

Ved at studere de 3 ting og dykke ned i forskellige horoskoper for folk, som jeg kender godt (mig selv inkl.) må jeg sige, at jeg har fået rigtig mange aha oplevelser. Informationerne skaber virkelig meget forståelse for mig selv og mit liv. Og også for min forståelse af andre.

På min rejse udi det spirituelle univers er jeg gennem tiden stødt på rigtig mange værktøjer, metoder, statements etc., der claimer at have sandheden om livet og universet. Og langt hen ad vejen tænker jeg da også, at det meste er sandt i en eller anden gradbøjning. For det var bestemt ikke alt, der føltes sandt for mig. Men det betyder ikke, at det ikke var sandt for andre – ikke mindst underviseren.

For mig er sandheden om et menneske altid subjektiv.
Visse ting i livet kan siges at være sande, fordi vi som mennesker er blevet enige om, at de er det – græs er grønt, himlen er blå, skyer er hvide og forskellige nuancer af grå, 2+2=4 etc.
Men hvad der er sandt at føle, gøre, sige, mestre for den ene, er bestemt ikke nødvendigvis sandt at føle, gøre, sige, mestre for den anden. Og det er ret tydeligt, når man læser horoskoper.

For nogle mennesker er det sandt at stå til rådighed for andre og altid være i anden række.
For andre er det sandt at være den, andre står til rådighed for, og dermed være frontfiguren i første række.

Måske er vi kommet ind i det her liv med lederevner og kompetencer til at bygge imperier op.
Måske er vi kommet ind i det her liv med healerens kærlige indfølingsevne.
Måske er vi kommet ind i det her liv med håndværkerens dygtige hænder, der kan bygge.

Og fordi vi nu er landet med de her evner, tror mange af os, at det er, fordi de da skal dyrkes i det her liv. Men det behøver ikke at være sandt. Nogle gange er det faktisk sådan, at vi skal lære det modsatte og slet ikke bruge disse evner i det her liv. Vi har simpelthen dyrket det så meget i andre liv, at det ikke længere vil skabe værdi for os på sjæleniveau at fortsætte ud af det spor.

Personligt er jeg kommet ind i det her liv med knoklerens og borgfruens talenter for at opbygge virksomheder og styre dem med hård hånd uden hensyntagen til mine følelser og behov.
Så i det her liv handler det for mig om at arbejde med mine følelser og behov og lære den side af menneskeheden at kende. Og så skal jeg støtte og empower andre på deres rejse og dele ud af min viden.

Men det har jeg ikke altid vidst. Jeg har i mange år troet, at jeg da selvfølgelig skulle bruge de der lederkompetencer til noget. Men sjovt nok er det aldrig rigtig lykkedes at få succes med dem i det her liv. Og nu ved jeg så hvorfor. Min sjæl gider det ikke mere. Den vil noget andet. Og det fremgår tydeligt i mit horoskop.

Som sagt er et horoskop dynamisk. Et horoskop kan ikke tage hensyn til vores frie vilje og de valg, vi foretager i livet. Men horoskopet kan fortælle noget om dynamikker og psykologiske temaer, der kan have indflydelse på vores valg. Og så kan det fortælle noget om, hvorfor nogle valg kan føles mere op ad bakke at arbejde med end andre.

Hvis du er nysgerrig på astrologi og synes, at det kunne være sjovt med et grundlæggende kendskab til stjernetegn, planeter og huse, så har jeg sat et kursus op, hvor vi mødes max. 6 personer en gang om måneden og leger med vores horoskoper. Og kurset gennemføres uanset, om der er 1 eller 6 tilmeldte.

Du kan læse om det her.